Cum alegem, culoarea mobilierului, blatul sau gresia din bucatarie?

Cele mai potrivite alegeri pentru culoarea mobilierului sunt nuantele calde. Pentru bucatariile mici, culorile deschise reprezinta cea mai buna optiune. Daca bucataria este mai spatioasa, puteti alege si culori mai inchise, dar in echilibru vizual cu finisajele. Daca alegeti o culoare puternica, in accent de rosu, galben, albastru, verde, negru, mergeti pe finisaje cat mai simple, deschise la culoare, care sa faca parte din aceeasi paleta cromatica.

De asemenea, evitati materialele lucioase, deoarece sunt mai greu de intretinut. Daca vreti neaparat sa amenajati bucataria in aceste nuante, folositi substante speciale pentru a tine departe de ele petele, insa puteti fi siguri ca cele mate sunt intotdeauna mai usor de ingrijit.

Corpurile suspendate le puteti monta la ce distanta doriti, depinde foarte mult si de stilul mobilei alese. Nu exista o dimensiune standard insa de obicei se pastreaza minim 60 de centimetri fata de blat, in timp ce hota nu ar trebui sa fie la mai mult de 70 de cm distanta fata de plita, pentru a putea atrage aburii cat mai bine.

In alegerea blatului de bucatarie, criteriul de baza este materialul. Puteti alege dintre:

*Granit- material popular, elegant, disponibil in nuante numeroase

*Marmura – confera un aspect deosebit, de lux, dar este si o varianta mai costisitoare si mai greu de ingrijit

*Beton – cu finisaj mat, grunjos sau cu o textura asemanatoare marmurei, pe blatul din beton se pot amplasa placi din faianta, usor de ingrijit si in modele multiple

*Lemn masiv – perfecte pentru bucatariile rustice, insa trebuie lacuite destul de des pentru a se obtine un aspect placut si tratate pentru a rezista umezelii

*Blat laminat – este cea mai populara si accesibila varianta, pe care o gasiti in toate magazinele de mobila, este usor de intretinut si foarte rezistent la pete.

In ceea ce priveste alegerea gresiei si faiantei din bucatarie, conteaza nuanta si forma acestora care ar trebui sa se imbine perfect pentru un look admirabil. In general, blatul si gresia din bucatarie ar trebui sa fie de aceeasi culoare. Puteti insa alege orice nuanta doriti insa fiti atenti sa nu supra incarcati incaperea.

Din punct de vedere cromatic, mobilierul, gresia si faianta ar trebui sa se completeze armonios. Un truc util ar fi alegerea unui model de faianta mozaic pentru a adauga putin dinamism incaperii, ceea ce se potriveste perfect si pentru bucatarii mobilate in stil rustic. Alegeti o gresie de calitate superioara, usor de curatat, pentru ca in bucatarie se pot produce diverse accidente si ar trebui sa fiti cat mai precauti.

Intotdeauna pot aparea si greseli, de aceea este bine sa le evitati pe cat posibil, de aceea va oferim sfaturi utile despre cele mai frecvente greseli care se fac in amenajarea bucatariei:

*Ignorarea spatiilor de depozitare

*Alegerea principiului estetic inainte de a lua in considerare aspectul practic, optand pentru materiale greu de ingrijit care se pateaza usor si ne fac numai probleme.

*Supraincarcarea spatiului cu obiecte de mobilier, nuante si texturi multiple

*Alegerea tendintelor mobilei, fara ca aceasta sa va plac in mod deosebit, astfel incat nu va reflecta deloc personalitatea

Cu siguranta, pentru a amenaja o bucatarie cat mai frumos aveti nevoie de un strop de inspiratie. Acum este momentul sa puneti in practica ideile nonconformiste si sa dati frau liber imaginatiei, pentru a transforma orice spatiu intr-o bucatarie de vis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *