Tarta cu ciocolata si zmeura

Daca sunteti un impatimit al ciocolatei, atunci acest desert este cu siguranta pe gustul dumneavoastra. Tarta cu ciocolata si zmeura este un desert fin si aromat, cu care o sa va impresionati orice musafir. Asadar, rasfatati-va cu acest desert delicios oricand aveti pofta de ciocolata dar si de fructe. Gustul intens al ciocolatei se completeaza perfect in combinatie cu  zmeura care este putin mai acrisoara, dar in acelasi timp, foarte buna.

INGREDIENTE PENTRU BLAT:

225 g faina

30 g faina de migdale

2 linguri zahar

2 linguri cacao

125 g unt rece

un ou

INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURA:

250 g zmeura

300 ml frisca lichida

200 g ciocolata neagra

2 oua

INGREDIENTE PENTRU SERVIT

zmeura

frunze proaspete de menta

MOD DE PREPARARE:

Prima data ne ocupam de blat. Mixati faina, faina de migdale, zaharul, cacaua si untul, pana ce obtineti un amestec nisipos in care se adauga oul. Mai mixati putin si apoi aluatul se framanta 5 minute pe masa presarata cu un pic de faina.

Se intinde cu grija si se pune intr-o forma unsa cu foarte putina grasime. Zmeura pentru umplutura se zdrobeste usor cu furculita si apoi se pune un strat generos peste aluatul din tava.

Puneti pe aragaz frisca, pana ce fierbe apoi luati de pe foc. Turnati peste ciocolata rupta, si amestecati pana ce se topeste iar la final adaugati ouale batute in prealabil, amestecand continuu.

Intindeti crema cu ciocolata peste fructele din tava, si dati la copt pentu 25 de minuteiar cand e gata se orneaza cu fructele proaspete.

Se lasa sa se raceasca si apoi se pune la frigider timp de cel putin 6 ore, dar mai bine de pe o zi pe alta. Puteti decora cu frunze de menta proaspata, sau cu orice altceva, in functie de preferintele dumneavoastra. Daca va place frisca puteti pune pe fiecare zmeura cate putin pentru a adauga un plus de gust desertului.

Impartiti-l cu cei dragi si bucurati-va de momentele dulci in familie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *